Z regionu

Nadace ČEZ podpořila FOR JANE

04. 09. 2012

Třetí ročník charitativního koncertu FOR JANE se uskutečnil v sobotu 1. září odpoledne, a oproti předcházejícím dvěma ročníkům byl věnován výhradně dětem. Nadace ČEZ přispěla osmdesáti tisíci korunami.

Program začal ve tři hodiny. Na podiu se představili moderátoři celého zábavního odpoledne – Nasty a En.dru, moderátoři rádia Evropa 2 a Jitka Válková, Česká Miss 2010 a patronka občanského sdružení FOR JANE. Následovala řada soutěží, při kterých si děti mohly odnést drobné ceny a sladkosti.

O půl páté přišli na pódium ti, pro které občanské sdružení FOR JANE letošní koncert organizovalo – Martínkovi Němcovi z Dukovan a Tomáškovi Čadkovi z Plzně. Oba chlapci v doprovodu svých rodičů převzali šeky na finanční částky rovnající se částce, která je potřebná pro nákup zdravotních pomůcek určených právě pro ně. Oba kluci navíc dostali dárky. „Tomášek Čadek převzal vysněný tablet od senátora Vítězslava Jonáše a Martínek Němec pak dostal speciální kolo, tříkolku, určenou pro tělesně postižené, protože ze svého původního již dávno vyrostl,“ popsatl předseda občanského sdružení FOR JANE Tomáš Vostál.

V pět hodin se na podiu objevil Michal Nesvadba, kterého děti přivítaly s ohromným nadšením, veselým potleskem.

„Jsem rád, že letošní účast byla zatím nejvyšší ze všech konaných ročníků, že byly děti nadšené a jejich rodiče spokojeni. Samozřejmě jsem ale nejvíce rád za to, že i letos se nám podařilo vybrat dostatečné finanční prostředky k nákupu potřebných zdravotních pomůcek a pomoci tak těm, kteří to opravdu potřebují,“ shrnul Tomáš Vostál.

Daniela Vilhelmová a Eva Fruhwirtová