Z regionu

Nablýskaní krasavci zahájili v Třebíči veteránskou sezónu

07. 05. 2022

Majitelé historických vozidel zahájili už tradičně veteránskou sezónu. Poslední dubnovou sobotu se sjeli na parkoviště u plaveckého areálu na Polance v Třebíči.

Nablýskané krasavce i vojenská historická vozidla přišly obdivovat davy milovníků starých aut. Lidé se zastavovali u vozů, povídali si s majiteli a někteří se zájmem nakukovali do interiéru a také pod kapotu. Rozhodně neplatí, že tento koníček je doménou mužů.

„Je to moje srdcovka, jak jsem si do něj sedla, tak jsem se do něj zamilovala,“ svěřila se Pavla Svobodová z Třebíče, která usedla za volant modrého Volkswagna Brouka z roku 1980.

Na veteránské srazy jezdí s manželem už patnáct let. Spolujezdkyní při letošní zahájení sezóny jí byla dcera. Brouka by Pavla za moderní vůz nevyměnila, jezdí s ním do práce a když je čas, tak i na výlety. Náležitě pyšný je na svého Citroena z roku 1962 i Jiří Bárta.

„Tento vůz hrál ve filmu s Fantomasem,“ říká a nasazuje si na obličej masku této filmové postavy.

Vedle vozů zahraničních značek samozřejmě nechyběly ty české.
Veteran Car Club Třebíč letošní zahájení sezóny spojil s vyjížďkou do Ořechova u Telče. Kolona vyjela před polednem z Třebíče, aby posádky stihly zahájení vzpomínkového setkání u příležitosti osmdesáti let od seskoku paraskupiny Out distance, jejímž velitelem byl Adolf Opálka, rodák z Rešic.