(Ne)známé

Na kole dětem. Cyklotour, ke které se může přidat každý

29. 05. 2016

Ve středu 1. června startuje veřejná cyklotour napříč Českou republikou s názvem Na kole dětem. Jede se i přes náš region.

Cyklojízdu z Bruntálu až do Klášterce nad Ohří povede Josef Zimovčák. Spolu s ním pojedou cyklisté  přes Olomouc, Valašské Klobouky,  směr Brno, Rouchovany, k Jindřichovu Hradci, dále do Sušice, navrch přes Mníšek pod Brdy do Prahy a pak do Klášterce nad Ohří.

Na kole dětem, jejíž hlavním cílem je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí se může přidat každý, na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. V pelotonu potkáte mnoho známých tváří a osobností. Zúčastní se profesor Pavel Pafko, badmintonista Petr Koukal s přítelkyní Gabrielou Soukalovou a spousta dalších cyklistů z regionů.  Víkendovou etapu v sobotu 4. června z Vlachovic do Strážnice a v neděli 5. června ze Strážnice do Rouchovan pojede se svými syny místostarosta Třebíče a běžec Pavel Pacal. „Zúčastnil jsem se v roce 2012, vloni a letos jedeme znova. Těším se na skvělou atmosféru úžasných lidí a také na sportovní zážitek se svými syny a se všemi, co se přidají,“ říká Pacal.

Je to nejen sportovní, ale také společenská událost. Lidé zjistí, jak je jednoduché udělat něco pro sebe a zároveň tím pomoci i někomu jinému. Rostoucí počet aktivních účastníků a podpora akce z řad známých a významných osobností svědčí o tom, že projekt, který přináší malým onkologickým pacientům možnost účastnit se rekondičních pobytů, má smysl. Přidat a pomoci může každý – aktivní účastí na cyklotour s dobrovolným přispěním do kasičky Na kole dětem nebo příspěvkem na konto veřejné sbírky. Trasy cyklotour najdete na www.nakoledetem.cz.

 

Nadace ČEZ je dlouhodobým partnerem.

Fotogalerie