Z regionu

Na fotbalovém kempu v Moravském Krumlově trénovali tělo i mozek

07. 08. 2023

Dres s vlastním jménem nebo přezdívkou, spousta pohybových aktivit, setkání se sportovci, fotbalové turnaje, plavání, jízda na raftech, trénink těla i mozku s Mozkohernou, a hlavně spousta báječných kamarádů a trenérů – to je fotbalový kemp v Moravském Krumlově, který pořádá zdejší fotbalový klub.

Dva turnusy byly hned plně obsazeny. „Na prvním jsme měli padesát čtyři dětí a na druhém šedesát dva, dokonce dvacet dětí absolvovalo oba. Nejmladšímu bylo pět let. Jako každoročně jsme měli i mezinárodní účastníky, tentokrát to byl Marco ze Slovenska a Julinka z Německa,“ popisuje Zdeňka Slámová a dodává, že na druhém turnuse bylo i devět holek.

Byl to tábor se vším všudy
Z názvu fotbalového kempu, který se navíc konal na fotbalovém hřišti a v přilehlém zázemí, vyplývá, že se jednalo o pohybový kemp. Děti si prošly gymnastickým a atletickým tréninkem, zahráli si discgolf a dokonce si zkusili pohybový trénink se zápasníkem MMA. Nechybělo samozřejmě plavání a jízda na raftech. „Trénovali jsme i další dovednosti - díky Mozhoherně jsme procvičili mozek, soustředění, prostorovou orientaci a postřeh. Vyráběli jsme s dětmi originální trička, vymysleli týmový pokřik a nazkoušeli závěrečné vystoupeni na ukončení kempu a předávání diplomů,“ přibližuje Zdeňka Slámová.

Za dětmi přijel fotbalista Adam Hložek
Podle předsedy fotbalového klubu Martina Žáka se trenéři snaží o celkovou pohybovou průpravu a o to, aby děti získaly zkušenost i s jinými sporty, není to jen o fotbale,“ říká. Pro kluky byl asi nejvíce očekávaný host letošního kempu fotbalista Adam Hložek. Zajímavými hosty byli i další, za dětmi přijelo na deset osobnostní ze světa sportu, ale i místní rodáci, kteří jsou úspěšní nejen ve fotbale.
Poděkování patří všem, kteří se na organizaci podíleli a kteří pomohli s programem.

 

 

 

Fotogalerie