Z regionu

Moravský Krumlov vybuduje nové kulturní a kreativní centrum. Ministerstvo kultury pošle 35 milionů

06. 03. 2024

Do Moravského Krumlova zamíří 35 milionů z ministerstva kultury na rekonstrukci stávající sokolovny, která je nyní v havarijním stavu a pro veřejnost je uzavřena.

Z bývalého kinosálu vznikne moderní kulturní a kreativní centrum, které dosud v Moravském Krumlově chybělo. Projekt má za cíl vytvořit moderní kulturně-společenské volnočasové centrum, které bude sloužit jako multifunkční prostor pro různé společenské aktivity, jako jsou divadelní představení, kongresy, konference, přednášky a setkávání s občany. Podle starosty Tomáše Třetiny se tu kromě divadel a koncertů budou také předávat vysvědčení absolventům základních a středních škol. Nově opravené prostory budou sloužit všem věkovým generacím, Krumlovákům i lidem ze širšího okolí. „Nyní nás čeká vypsání výběrového řízení na zhotovitele. Hotové musí být vše do konce roku 2025,“ informoval starosta Tomáš Třetina.
Sokolovna má dvě části – kinosál a tělocvičnu. V tělocvičně se hraje extraliga stolního tenisu. Ta je opravená a plně využívaná. Peníze chyběly na rekonstrukci bývalého kinosálu. Podle Tomáše Třetiny může v Moravském Krumlově vzniknout regionální centrum ochotnického divadla.

 

 

Fotogalerie