Z regionu

Memoriál Petra Hadraby

21. 08. 2019

Hattrick a putovní pohár pro Vuvuzely. Za ideálního fotbalového počasí se v sobotu 17. srpna uskutečnil v Kramolíně na oranžovém hřišti jubilejní XX. ročník Memoriálu Petra Hadraby.

Tradičního turnaje v malé kopané se zúčastnily společně s domácím Kramolínem týmy z okolních obcí: Kladeruby, Sedlec, Mohelno, Hartvíkovice, Lhánice, Vuvuzely. Pozvání přijalo i spřátelené jihočeské mužstvo z Nové Bystřice, které přijelo téměř ve stejné sestavě, se kterou tento turnaj vyhrálo v roce 2000. Není to překlep, ano před 19-ti lety.

Těchto osm mužstev bylo rozlosováno do dvou čtyřčlenných skupin, aby spolu svedly boje, které po základních skupinách určily semifinalisty turnaje.

Ve skupině A potvrdily roli favorita týmy z Mohelna a Hartvíkovic. Béčko podle očekávání ovládly mohelenské Vuvuzely a posledním semifinalistou se stal domácí Kramolín.

Vyřazovací boje play off a zápasy o konečné umístění přinesly skvělou podívanou s tímto konečným pořadím.

  1. Vuvuzely
  2. Mohelno
  3. Hartvíkovice
  4. Kramolín
  5. Nová Bystřice
  6. Kladeruby
  7. Sedlec
  8. Lhánice

 Před turnajem bylo jasné, že putovní pohár je v ohrožení, protože Vuvuzely ovládly předchozí dva ročníky. A současné propozice mluví jasně. Kdo vyhraje turnaj 3x po sobě, tak získá putovní pohár natrvalo. A Vuvuzely to dokázaly a přidaly se tak ke Kramolínu, který získal putovní pohár v roce 1999 a Hartvíkovicím, které dominovaly v letech 2001 – 2003.

Pořadatelům nezbývá, než pořídit nový putovní pohár, již čtvrtý v historii turnaje.

 

Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Petr Skopal z Vuvuzel. Jako nejlepšího brankáře vyhlásil direktoriát turnaje Dominika Horkého z Hartvíkovic a nejlepšího střelce si vystřílel novobystřický Honza Nováček z devíti zásahy.

Bezchybným výkonem se po celý turnaj prezentoval ostřílený rozhodčí Petr Sedláček, který zvládl i velmi vyhrocený derby zápas mezi Mohelnem a Kramolínem.

Po vyhlášení výsledků se vzpomínalo na uplynulé ročníky. A protože už jich bylo požehnaně, tak se vzpomínalo dlouho do noci.

Pořadatel turnaje Sbor dobrovolných hasičů Kramolín tímto děkuje všem sponzorům a partnerům akce.

Turnaj podpořila Nadace ČEZ v rámci Zaměstnaneckých grantů. Pořadatelé při slavnostním vyhlášení převzali šek od Pavla Cejpka, který tento projekt doporučil. Díky této podpoře si všichni účastníci turnaje odnesli jako ocenění originální vzpomínkové tričko a děti si mohly zaskotačit na nafukovacích atrakcích. Jubilejní XX. ročník turnaje tak nabídl kromě fotbalové stránky i komplexní program pro rodiny s dětmi.