Z regionu

Mediální hvězdy zazáří v kalendáři

14. 12. 2023

Daniela Písařovicová, Tomáš Enge, Vlasta Korec. To jsou jména známých osobností, které něco spojuje. Nejenom, že jejich kořeny sahají do našeho regionu, ale jsou to také lidé, kteří ochotně a s chutí podpoří dobrou věc.

Jednou takovou je i nový kalendář pro rok 2024 od Oblastní charity Třebíč, ve kterém mimo jiné naleznete zvěčněného Miroslava Donutila, Pepy Vrtala alias Fotra na tripu a mnoho dalších. Více o iniciativě už nám prozradí Barbora Havlíková, vedoucí PR a Fundraisingu.

1. Jak vznikl nápad s vytvořením kalendáře?

Minulý rok jsem byla v předvánoční době doma na mateřské a sledovala jsem různé dobročinné počiny. Zaujal mě kalendář DOMA. Říkala jsem si, že by bylo skvělé udělat něco podobného jen s regionálními hvězdami. Jsme oblastní charita a působíme převážně v rámci okresu, proto jsem chtěla oslovit známé tváře, které mají vztah k našemu regionu.

2. Bylo složité oslovit slavné tváře šoubyznysu a získat si jejich zájem?

Překvapivě nebylo. Je úžasné, jak lidi znají lidi, kteří znají lidi. Sešli jsme se v kanceláři s kolegy a začali přemýšlet, koho bychom chtěli fotit a najednou jsme přicházeli na cesty, jak dostat telefon na známého herce, přes koho kontaktovat herečku atd.

Koho jsme oslovili tak souhlasil, nikoho jsme nemuseli přemlouvat a nikdo nám neodmítl. Byla to skvělá práce a všem, kdo se na kalendáři podíleli bych chtěla touto cestou ještě jednou poděkovat.

3. Pojí se s jeho tvorbou nějaký zajímavý nebo vtipný zážitek?

Vtipné momenty vznikaly, když jsme měli dotyčné celebritě zavolat, já i Žaneta Malá, která kalendář fotila, jsme stydlíni. Není to jen tak, vzít do ruky telefon a vytočit číslo pana Donutila nebo jít zazvonit na Eliášovi. Jen si to představte. Tak jsme do toho vždycky uvrtaly naši třetí parťačku Pavlínu Juráňovou, která z nás má nejvíc odvahy.

4. Proč by si jej lidé měli zakoupit?

Kromě krásného vánočního dárku pro své blízké, udělají radost i těm, kteří třeba nemohou být o Vánocích se svou rodinou a dočasně bydlí u nás v azylových domech nebo se třeba pod stromečkem sejdou se svými blízkými naposledy, protože mají v rodině vážně nemocného člena, o kterého se stará náš domácí hospic, prostě všem těm, kdo potřebují naše služby, protože koupí, podpoří jejich činnost.

5. Od kdy bude kalendář k dostání a v jaké cenové relaci?

Věříme, že 1. 11. znovu spustíme náš eshop www.hvezdy-pomoci.cz, kde lidé najdou kromě kalendáře i krásné porcelánové domečky, ve kterých mohou zapálit svíčku a budou jim krásně svítit a dělat radost po celý čas adventu. Cenové rozpětí dobročinných dárků bude od 200 – 300 Kč.

6. Za jakým účelem poslouží výtěžek z prodeje?

Lidé přispějí na činnost Oblastní charity Třebíč a zachování šíře všech služeb, které poskytujeme. Umíme pomoci rodinám, které čekají narození miminka s hendikepem, jsme tu pro dospívající, mladé rodiny, ale i pro seniory a vážně nemocné. Jsme největší poskytovatel sociálně-zdravotních a preventivních služeb v našem regionu. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou koupí charitativních kalendářů pomoci.