(Ne)známé

Lucie Jakubíčková bude vystavovat nová díla v Galerii Fšem

06. 11. 2022

V Galerii Fšem v kavárně Vzpomínka dojde po letních měsících k výměně výstavy.

V galerii se představí Lucie Jakubíčková, třebíčská malířka, která vytvořila pro Galerii Fšem zcela novou výstavní expozici. Výstavu zahájí vernisáž 11. listopadu v 17:30 a jako hudební doprovod události se představí Vojtěch Midrla a Jiří Šnerch.
Rodačka z Třebíče Lucie Jakubíčková se věnuje umění již odmala a v její cestě za hledáním vlastního přístupu k tvorbě ji nejvíce pomohla místní ZUŠ. Svoji vášeň shledala především v akvarelu: „Naprosto jsem se do této techniky zamilovala. Líbí se mi nepředvídatelnost akvarelu a jeho všestrannost. Člověk se při tvorbě učí ovládat vodu a její vlastnosti na papíře,” vysvětluje umělkyně.
Dává veliký důraz na preciznost při tvorbě, pravdivé zachycení a autentičnost. Inspiraci čerpá v zajímavých a nevšedních barevných paletách, v přírodě nebo v ulicích města. Vystavovala již v Třebíči ve Výstavní síni Předzámčí a v Jaroměřicích nad Rokytnou.
Výstava bude v galerii, která se nachází v prostorách kavárny, od pátku 11. listopadu, kdy ji zahájí vernisáž v 17:30. Kromě umělkyně Lucie Jakubíčkové, se mohou návštěvníci těšit na hudební doprovod akce – zahraje Vojtěch Midrla s Jiřím Šnerchem. Vstupné na akci je dobrovolné, částkou mohou návštěvníci podpořit umělce a také chod spolku Fšem.

 

 

Fotogalerie