Z regionu

Léto v Moravském Krumlově

07. 07. 2023

Prázdniny vybízejí k odpočinku a také k trávení času s rodinou a přáteli. Vyberte si některou z akcí, která se u nás koná. Užijte si léto a dobře se bavte!

Vůně benzinu a rock-metalové legendy
Vůně benzínu se do Moravského Krumlova vrátí po druhé, a to o víkendu 22.-23. července, kdy se zde pojedou závody Supermoto. Organizátoři slibují technicky náročnou a pro diváky atraktivní trať vedoucí samým centrem města, na níž na jezdce bude čekat celá řada povrchů: od asfaltových částí, přes přejezdy zpomalovacích retardérů, kluzké dlažební kostky až po terénní pasáž se skokem na krumlovském náměstí. „V sobotu v podvečer máme naplánovaných deset boxerských zápasů, které by se měly odehrát na cílové rovince. Postavíme tam ring z balíků. Po zápasech máme domluvenou kapelu Ukulele Troublemakers,“ přibližuje další program víkendu organizátor Tomáš Ševčík. Tato akce je v českých podmínkách unikátní. Navazuje na velmi bohatou tradici moravskokrumlovského terénního a silničního závodění.
Poslední červencový víkend bude patřit festivalu Djembe Marathon, který se koná na Vrabčím hájku. Třetí ročník třídenního srpnového rock-metalového svátku ROCK CASTLE se letos koná od čtvrtku 17. srpna do soboty 19. srpna opět v našem zámeckém parku. Bude to mezinárodní rock-metalový nářez, na kterém si smlsnou nejen fanoušci této muziky.

Výstavy na zámku
Milovníci kultury, turisté, ale i návštěvy, které přijedou na prázdniny do Moravského Krumlova jistě potěší nabídka výstav na zámku. Vedle Slovanské epopeje, jejíž součástí je i výstava Květinové světy v rámci Muchovy stezky, si můžete projít zámecké komnaty, vystoupat na zámeckou věž, projít se dějinami 20. století na výstavě v zámeckém tunelu. Za zhlédnutí stojí výstava fotografií Jana Saudka a také díla moderního umění ze sbírek manželů Mládkových, které na zámku vystavuje Museum Kampa. Zámecká kaple ožije tancem, zpěvem a uměním. ProART festival se tu koná v červenci.

Letní kino
K prázdninám patří i letní filmovém promítání. Na to se můžete také těšit. Sledujte Facebook Městského kulturního střediska a neuteče vám žádný film na náměstí, ani v horním zámeckém parku.