Z regionu

Letní rešické dovádění

11. 08. 2023

Čtvrtý červencový týden uspořádali v Rešicích „přívesnický“ tábor pro děti.

„Neměli jsme ani minutu na to se nudit. Zázemí jsme měli u nás ve společenském domě, děti dostaly svačiny i oběd. A na výletě také zmrzlinu a sladkosti, to k výletování patří,“ přibližuje Petra Jílková.

V pondělí všichni vyrazili do jihlavské zoo. Úterý strávili pohybovými soutěžemi, poznáváním okolí Rešic a návštěvou zdejší kaple. Odpoledne se přidala Eva Fruhwirtová a přivezla Mozkohrátky. Zapojili se i dospělí. A byla legrace. Středa patřila Permoniu v Oslavanech. Tří až čtyřčlenné skupinky se vydaly plnit úkoly. Děti musely zapojit své hlavy a prokázat zručnost v řešení úkolů. „Potrápily“ se v labyrintu, užily si návštěvu sopky i plavbu na voru. Ve čtvrtek změřily síly v ping-pongovém turnaji a týmových hrách v parku v Rešicích. Po obědě, byly borůvkové knedlíky, se děti s vedoucími vydaly do lesa U dubu. Tam si pod dohledem policistů zkusily zasáhnout terče vzduchovkou a airsoftovou zbraní. Některé děti ve své přesnosti překvapily. Nechyběla zdravověda a základy poskytnutí první pomoci.
V pátek se všichni proměnili v námořníky, oblékli si pruhovaná trička a nasadili námořnické čepky. Čekala je plavba po Dalešické přehradě se zastávkou na hartvíkovické pláži. Doprovázela je senátorka Hana Žáková, která dětem povyprávěla o přehradě a jejím okolí. Odpoledne strávili na Radarce – v leteckém muzeu.
Své zážitky si děti značily – malovaly, psaly. Vedoucí jim pak připraví vzpomínkovou knihu včetně fotek. Podle Petry Jílkové to byl první letní tábor a vypadá to, že určitě ne poslední.
Eva Fruhwirtová

Fotogalerie