Z elektrárny

Kdo si zpívá, má do ráje blíž

05. 10. 2013

V pátek 4. října zahrála skupina Nezmaři v náměšťské jízdárně zaměstnancům elektrárny jako poděkování za výborně zvládnutou odstávku.

Koncert zahájil mluvčí elektrárny Petr Spilka, který sladěn do barev projektu, který v elektrárně právě běží a týká se bezpečnosti. Vedoucí koordinace Arnošt Voříšek poděkoval za nedávno dokončenou odstávku. „Odstávka je velmi náročné období v elektrárně. Neznám pozici, která by se na odstávce nepodílela. Jsem rád, že jsou tady i dodavatelé, kteří významnou měrou přispívají ke zdárnému dokončení prací. Pozvání na koncert přijali také partneři a partnerky našich zaměstnanců. Je to naše malé poděkování za to, že se dámy musí některé soboty obejít bez snídaní do postele, protože manžel je v elektrárně,“ řekl s úsměvem Arnošt Voříšek.

Koncert byl rozdělený na dvě části. Během přestávky mnohé potěšil teplý čaj nebo svařák. Jelikož jsou Nezmaři na hudební scéně už třicet pět let, pojali koncert jako průřez ze své tvorby. Téměř každý od nich zná píseň Bodláky do vlasů (k poslechu zde: http://www.youtube.com/watch?v=7mdBqhdepGI&list=PL64282542D71FF2AD)

Zakladatel kapely Pavel Zajíc kvůli svému zranění nemohl hrát na kytaru, ale vše dohnal zpěvem. Své zranění vtipně využil k tzv. bezpečnostní poznámce, kdy všechny přítomné seznámil se zásadami bezpečné práce při domácím kutilství a odkázal tak na běžící projekt v elektrárně zaměřený na bezpečnost. „Skupinu Nezmaři máme rádi a posloucháme je. Koncert je moc hezký a je tady příjemná atmosféra,“ přiznala Hana Kristiánová Třebíče. Stejný názor měli i ostatní, dokonce se našli i ti, kteří písničky od Nezmarů hrají na kytary doma nebo u táboráků.

Mnozí si s Nezmary broukali písničky v hledišti. A některé refrény zněly z celého publika. A tak všichni odcházeli domů v příjemné náladě a na rtech s písničkou: Kdo si zpívá, má do ráje blíž.

 

Foto: Eva Fruhwirtová