Z regionu

Každý přiložil ruku k dílu. Díky tomu ušili roušky pro seniory

01. 04. 2020

Ve středu 25. března se Vendula Dobešová a Barbora Pokorná rozhodly, že budou šít roušky těm, kteří je stále potřebují. Obě jsou z Třebíče a chtěly pomoci právě místním, zvláště seniorům.

„Potvrdilo se nám, že máme kolem sebe naprosto báječné lidi, a kdo může tak pomůže,“ říká s úsměvem Vendula Dobešová a popisuje, kdo vše se zapojil do pomoci. Hanka Hajnová nám sehnala tkaloun na tkaničky. Velké díky patří firmě Aleše Chalupy Strojní vyšívání Třebíč, protože nám dodal nitě a nůžky. Od Zuzany Podlešákové a Markéty Hoškové a hotelu Atom jsme dostali spoustu látek. Ty bylo potřeba vyvařit a prohnat sušičkou, o to se nám postarala Radka Pokorná, Veronika Tvrdá, Eliška Robotková a Roman Pašek. Katka Otoupalová pak vzala nůžky a stříhala a stříhala. Když se pracuje, je také hlad. O jídlo vlastní výroby se postaral Tomáš Caha.

Vendula a Barbora probudila v lidech vše dobé. Holky vše rozvezly, převezly, převzaly a pak šily a šily. Desítky kusů roušek daly do domova seniorů v Třebíčí a další rozvezly seniorům přímo domů.