23. 06. 2016

Studenti třetích ročníků se zapojili do projektových dní JA Czech. Junior Achievement Czech (JA Czech) je mezinárodní nezisková vzdělávací organizace.

Jejím posláním a zároveň cílem je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání - poznat hodnotu podnikání, porozumět obchodu a ekonomii, rozvíjet etický postoj k vedení a vůbec být dobře připraven ke vstupu na trh práce.

Junior Achievement je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací nezisková organizace na světě. Vznikla v roce 1919 v USA, dnes působí ve více než 120 zemích světa. Do jejích programů se  každoročně zapojí na 10 milionů dětí a studentů ve věku od 6 do 22 let. Českou kancelář Junior Achievement založil v roce 1992 pan Tomáš J. Baťa.

V rámci partnerství s JA Czech se i naši studenti Katolického gymnázia Třebíč zapojili do projektových dní ve firmě AT&T v Brně, mezinárodní telekomunikační společnosti, a to 12. 1. a 26. 4. 2016. Ověřili si zde si své kreativní schopnosti a dovednosti v oblasti podnikání, pod vedením zkušených mentorů AT&T. Společně se studenty z jiných škol se rozdělili do skupin a pracovali na zadaném tématu. Jejich úkolem bylo vytvořit společensky odpovědný projekt, který bude mít přínos jak pro firmu AT&T, tak pro samotnou cílovou skupinu. V prvním projektu navrhovali konkrétní CSR aktivity (Corporate Social Responsibility) pro moderní společnost, jako je AT&T, které  mohou působit jako efektivní interní a externí komunikační nástroj. V dubnu přemýšleli nad tím, jak zatraktivnit mezinárodní korporaci pro potencionální zaměstnance.

Naši studenti byli při řešení daných úkolů v náhodně sestavených skupinách velmi iniciativní a tvůrčí. Zcela určitě dovedou své nově nabyté zkušenosti využít nejen ve školním projektu "Čerstvé svačinky jako od maminky", ale i ve svém budoucím profesním životě.

Již teď se těším na příští školní rok a nové nápadité projekty s JA Czech!

 

Text: Mgr. Lukáš Dvořák