Studenti

Jak jsme začali studium na gymnáziu v Moravském Krumlově?

16. 10. 2014

V průběhu našeho prvního měsíce na moravskokrumlovském gymnáziu jsme vyrazili hned na dva výlety. Nejprve jsme na kolech zamířili k Jihlavce a následně jsme strávili celý týden na farmě v Kněžicích.

Na první ze dvojice výletů jsme vyrazili 18. září, kdy jsme jeli na kolech k Jihlavce. Sbírali jsme rostliny a v řece jsme chytali drobné živočichy, které jsme poté pozorovali ve zkumavce. Navíc jsme na dvou místech měřili radioaktivitu, kterou jsme zapisovali a porovnávali jsme všechny hodnoty.
Druhý výlet byl na celý týden. Vybavili jsme se vším potřebným do přírody a v pondělí ráno vyjeli. Na výpravu jela celá prima a prváci, tedy všichni, kteří jsou na gymnáziu noví. Přijeli jsme na farmu nedaleko Kněžic u Třeště. Pomocí hry jsme se rozdělili do čtyř rodů, přičemž každý rod získával body za dobře splněné úkoly. Celý týden jsme se učili jak přežít v přírodě, tedy jak zapalovat oheň, střílet z luku či rozeznávat jedlé houby a rostliny. Dvakrát jsme si dokonce sami venku vařili oběd a ti nejodvážnější v přírodě dokonce strávili celou poměrně chladnou noc.
Předposlední den jsme se sbalili a vyrazili na takzvaný puťák. Naším cílem byla farma, ke které jsme se měli dostat cestou dlouhou 8 kilometrů. Na pomoc jsme sice měli mapu a buzolu, ale i tak se každý rod alespoň jednou ztratil. Večer jsme ale všichni zdárně dorazili do cíle a na ohni jsme si upekli špekáčky.
Všichni rádi vzpomínáme na zábavu, kterou jsme si užívali jak přes den u her, tak večer, kdy jsme měli volno. Myslím, že si teď už všichni z nás budou vážit tepla, jídla a všeho, co v dnešní době považujeme za normální.

                                                                              Studenti Gymnázia Moravský Krumlov