Z regionu

Jad(e)rná inspirace: Pavel Jech

07. 12. 2012

Pavel Jech bydlí v Dobřínsku. Přes týden pracuje na poště a o víkendech jezdí po celé Moravě. Je totiž zpěvákem jedné z nejlepších moravských dechových kapel Vacenovjáci

Pavel začínal hrát na akordeon, pak přešel na baskřídlovku a pozoun. Vystudoval konzervatoř v Českých Budějovicích a prošel několika moravskými i českými kapelami, dokonce natáčel několik televizních pořadů. Muzika je jeho velký kůň. Přesto, že nemá čas na žádné další koníčky, nelituje toho. „Hudba mě doslova uchvátila. Málo platné – muzikanti to je chasa veselá. Myslím si, že pro spoustu muzikantů je to i takový ventil v dnešní době plné stresu. Líbí se mi také slova jednoho hudebního pedagoga – rozdíl mezi muzikou a třeba fotbalem je ten, že s muzikou se nedá prohrát. Muzika totiž vždy může jen vyhrávat a je úplně jedno jestli je to dechovka nebo třeba rock,“ říká vždy usměvavý Pavel.

Pavlovo pozvání na tradiční vánoční koncert do Dobřínska.

V sobotu 15. prosince se v 18 hodin uskuteční v kulturním domě v Dobřínsku osmnáctý ročník tradičního Vánočního koncertu dechové hudby. Téměř dvouhodinový koncert odehraje jedna z nejznámějších a nejstarších dechových kapel – Mistříňanka.