Z elektrárny

Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

26. 04. 2024

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu i užití elektrické energie hravou formou a soutěžemi, které dětem usnadní vše pochopit. Při svém putování návštěvníci vedle informačního centra zavítají také do přilehlého okolí elektrárny. Navštívit mohou i jadernou vinici s včelími úly a na památku si pořídit fotku s jadernou stračenou.

"Na samém začátku prohlídky se děti dozví, jak to vlastně s elektřinou je. Nejen to, kde se vyrábí, ale také to, jak se dostane až k nám domů do zásuvek. Poté obdrží soutěžní kartu dobrodružné cesty po stopách elektřiny, která je zavede nejenom do prostoru infocentra, ale také například ke carportu s fotovoltaickým zastřešením. Cestou budou děti plnit různé úkoly (těm nejmenším mohou pomoci rodiče), např. luštit křížovku, skákat panáka, řešit krátký kvíz. Na konci dobrodružné cesty pak získají odměnu," říká tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

Akce je zaměřená pro rodiče s dětmi do 12 let, ale vítány jsou všechny děti. Společně s našimi průvodci se na Vás těšíme!“, řekl Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

 

PO STOPÁCH ELEKTŘINY

 

Vysvětlíme dětem cestu elektřiny z elektrárny domů až do zásuvek i jak se bezpečně s elektřinou kamarádit

  • Kdy?    Sobota 4. května od 9 do 17 hodin
  • Kde?   Infocentrum JE Dukovany
  • Registrace na www.cez.cz/ic-dukovany
  • Prohlídky od 9.00, 10.30, 12.00, 13.30 a 15.00 hodin
  • Vstup zdarma

Soubory ke stažení