Z elektrárny

Infocentrum EDU bylo nabité mladými umělci

28. 11. 2018

Malý festival LOUTKY přináší už 12 let rozptýlení dětem v závěru prázdnin a na začátku školního roku. I letos tomu nebylo jinak. Vyhodnocení výtvarné soutěže při festivalu proběhlo v pondělí 26. 11. v Infocentru JE Dukovany. Děti byly odměněny za obrázky nakreslené na motivy odehraných loutkových představení.

Ojedinělý „Malý festival LOUTKY“ se odehrál 1. - 9. 9.2018 na 35 místech Moravskokrumlovska, Znojemska a Třebíčska a zapojilo se do něho 15 divadelních souborů z celé České republiky. „Kromě klasických maňásků byly k vidění marionety i kombinovaná představení loutek s živými herci. Představení obsahovala klasické, moderní i autorské hry a navštívilo je 1720 malých i větších diváků,“ říká ředitel MěKS Moravský Krumlov Bořivoj Švéda, který měl na starosti organizaci celého festivalu.

Do výtvarné soutěže, která byla při festivalu vyhlášena, se zapojilo 120 dětí, které odevzdaly své obrázky nakreslené po divadelních představeních. 35 z nich bylo v různých kategoriích oceněno v pondělí 26.11.v Infocentru JE Dukovany.

„Žabičku mi pomohla nakreslit mamka,“ říká oceněný čtyřletý Adam z Hrotovic. „Snacha se dětem hodně věnuje a samotnou ji to dost baví,“ dodává s úsměvem babička, která Adama i jeho bratra do infocentra doprovodila.

Kromě lákavých cen bylo pro všechny děti připraveno divadelní představení Miloše Samka a jeho divadla Cirkus Žebřík s názvem „Loutky, které nikdo nechtěl.“ Pro všechny návštěvníky pak byla připravena prohlídka Infocentra a tlumočeno další pozvání na předvánoční tradiční tvořivé dílny, které se letos uskuteční druhý adventní víkend 8.-9.9.12.2018 ( program na www.cez.cz/dukovany )

Fotogalerie