Studenti

Hudba z FEKTU odstartovala semestr

25. 09. 2013

Na parkovišti před Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně proběhl šestý ročník festivalu Hudba z FEKTU

Spolek Studenti pro studenty, jehož partnerem je Skupina ČEZ, připravil festival pro tři tisíce návštěvníků. Během odpoledne zahrálo pět kapel, z nichž alespoň jeden člen studuje nebo absolvoval FEKT. Večer se představila skupina Faces are fiction, jež vloni zvítězila v soutěži Elektrika je cool. Noc patřila Vypsané fixe.

„Letos jsme měli opravdu pestrý program. Kromě tradiční soutěže studentských kapel a večerního koncertu jsme pro návštěvníky připravili i cyklistickou show, ukázky tance na tyči, nebo kutálení se v plastovém balonu, tzv. body zorbing. Na závěr nechyběl ani ohňostroj,“ shrnuje Petr Jarchovský, ze spolku Studenti pro studenty a dodává: „Nováčkům se snažíme usnadnit vysokoškolský život, chystáme pro ně různé sportovní či kulturní aktivity, radíme, jak na bodový systém a pořádáme různé seznamovací party.“

Během večerního koncertu zahrály kapely Vypsaná fixa a Faces are fiction, jež vloni zvítězila v soutěži Elektrika je cool. Soutěž zaměřená na studenty technických škol měla ukázat, že nejsou žádní suchaři. „Naše základna fanoušků se za uplynulý rok dost rozrostla, ale neřekl bych, že už jsme hvězdy,“ zamyslel se Jarda Špecián, frontman kapely.

„Studenti VUT v Brně se pravidelně účastní našich programů, například Letní univerzity, což je odborná stáž v jaderných elektrárnách. To mě samozřejmě těší, protože se potýkáme s nedostatkem technických odborníků. Věřím, že díky Fakultě strojního inženýrství nebo Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT můžeme do budoucna počítat se skvělými zaměstnanci,“ usmívá se Pavel Puff, manažer Útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.