Z regionu

Hospic sv. Zdislavy jezdí s Nadací ČEZ po celém regionu

13. 12. 2019

Domácí hospic sv. Zdislavy dostal od Nadace ČEZ dvě zbrusu nová auta, která budou sloužit multidisciplinárnímu týmu, ten pomáhá žít lidem doma s vážnou nemocí.

Oblastní charita Třebíč dlouhodobě spolupracuje se společností ČEZ, JE Dukovany, která každoročně nemalou částkou podporuje sociální i zdravotní služby v Kraji Vysočina a letos se díky ní staly služby pro občany opět dostupnější.

„Děkujeme za velmi štědrý dar, který kromě dostupnosti péče v regionu velmi pomůže i zdravotním sestřičkám, pečovatelkám nebo lékařům dostávat se bezpečně k pacientům. Jsme terénní službou, která na čtyřech kolech tráví celý den, jezdí k pacientům domů, a zvláště v zimním období je bezpečnost našich pracovníků naší prioritou,“ děkovala vedoucí služby Mgr. Eva Vráblová.

Domácí hospic sv. Zdislavy v Třebíči pomáhá ročně zvládnout těžkou nemoc přibližně 300 pacientům na celém okrese Třebíč. Jeho multidisciplinární tým je složen z lékařů, zdravotních sester a pečovatelek odlehčovací služby, psychologa i spolupracujících duchovních, ti každý rok absolvují tisíce návštěv u pacientů.

„Rozsahem a počtem pacientů jsme největším domácím hospicem na Vysočině. Nově se staráme i o vážně nemocné děti. Často jejich největším přáním, sourozenců i celé rodiny je být společně doma.   Spolupracujeme s Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity v Brně, budoucí lékaři u nás absolvují stáž v paliativní medicíně. Díky zařazení do programu VZP, který se u nás pilotoval a podpory silných partnerů jako je společnost ČEZ, jsme se mohli a můžeme dál rozvíjet,“ vysvětluje Mgr. Eva Vráblová, vedoucí Domácího hospice sv. Zdislavy.

„Jsme velice rádi, že Domácí hospic sv. Zdislavy v regionu máme, pomáhá vyplnit přání těžce nemocným osobám strávit závěrečnou a zásadní část svého života důstojně v domácím prostředí. Podpora v této oblasti je pro nás prvořadá, vnímáme ji skutečně jako velice potřebnou a důležitou,“ říká k nákupu nových automobilů Jana Štefánková z útvaru komunikace JE Dukovany, která zastupuje Nadaci ČEZ na Vysočině a jižní Moravě.

Fotogalerie