(Ne)známé

Historicky první běh napříč republikou s aplikací EPP Nadace ČEZ

28. 03. 2018

Ve středu 28. března vyrazí na 640 kilometrů dlouhou trasu Štěpán Dvořák z Třebíče. Trasu si naplánoval napříč Českou republikou od západu na východ. Celou trasu poběží nonstop jen s krátkými hodinovými přestávkami na spánek. Do cíle by měl podle plánu doběhnout nejpozději o Velikonocích. Úplně poprvé s sebou ponese také zvlášť telefon nainstalovanou aplikací EPP Nadace ČEZ – Pomáhej pohybem.

Ve středu ráno se extrémní vytrvalostní běžec Štěpán Dvořák, který je profesí hasič v dukovanské jaderné elektrárně, vydá na svoji další vytrvalostní cestu. Tentokrát si jí naplánoval se startem u německých hranic blízko Aše, přes Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Rakovník, Prahu, Kolín Pardubice, Olomouc a Frýdek-Místek s cílem, který je blízko Jablůnkova.

A jak se dá na takový extrémní výkon připravit? „Na tu mou akci se ani trénovat nedá, k tomu se musí člověk doběhat. Největší obavy mám z počasí. Velikonoce letos totiž začínají už o dva týdny dříve než loni. A vybíhat na konci března, kdy může napadnout klidně ještě sníh, je dost riskantní,“ říká Štěpán Dvořák. Trénuje například při cestách do práce, kdy z Třebíče do Jaderné elektrárny Dukovany a zpět urazí přes 60 kilometrů. Od toho tréninku ho neodradili ani letošní mrazivé dny, kdy mu při běhu v láhvi dokonce zamrzla voda na pití.

S sebou si bere patery boty, GPS hodinky, GPS tracker a dva telefony. Jeden pro vlastní potřebu a potřebné aplikace a druhý, na kterém bude mít spuštěnou elektronickou aplikaci EPP Pomáhej pohybem Nadace ČEZ. Díky ní bude po celou dobu sbírat body, kterými v cíli podpoří vybrané charitativní projekty. Stejně tak mohou tuto aplikaci využít i fanoušci, kteří se chystají podpořit jeho úsilí a plánují se alespoň na část jeho trasy přidat. Tím pomohou získat více prostředků potřebným organizacím.

Odkaz na událost běhu: https://www.facebook.com/events/344130259408748/

Fotogalerie