Z regionu

Galerie Fšem uvede třebíčskou umělkyni Terezu Krejčí

22. 05. 2022

V Galerii Fšem v prostorách kavárny Vzpomínka bude od 13. května do 17. června 2022 vystavovat třebíčská umělkyně Tereza Krejčí. Výstava s názvem #BeCool bude zahájena vernisáží v pátek 13. května od 17 hodin, na níž zahraje lokální kapela Aira Zoe.

Tereza Krejčí žije v Třebíči a teprve před sedmi lety se začala aktivně zajímat o uměleckou tvorbu. Věnuje se především ilustracím, mimoto také olejomalbě. Při tvorbě je pro ni stěžejní zážitek z procesu tvorby, spíše než výsledek samotný.

V Galerii Fšem se představí s výstavou #BeCool, která zobrazuje osmnáct groteskních ilustrací zvířat. Na otázku, proč si jako svou předlohu zvolila právě zvířata, autorka s úsměvem odpovídá, že je má nejspíš raději než lidi, a dodává: “V životě se chci obklopovat roztomilými a vtipnými věcmi. Jsem ve své podstatě velmi pozitivní člověk a moje kresby zvířátek předávají přesně tu emoci, kterou se snažím směřovat k lidem.”

Vernisáž proběhne v pátek 13. května od 17 hodin v kavárně Vzpomínka a zahraje na ní Aira Zoe, třebíčská kapela hrající “Middle Eastern Ethno Folk/Rock”. V Galerii Fšem bude výstava #BeCool do 17. června 2022.

 

 

 

Fotogalerie