Z elektrárny

Festival Energie pro kulturu zavítá do Třebíče

24. 08. 2022

Hudebně-divadelní festival Energie pro kulturu zavítá 25. a 26. srpna do Třebíče na Podzámeckou nivu.

Ve čtvrtek 25. srpna se festivalové brány v Třebíči otevřou ve dvě hodiny odpoledne a festival zahájí vystoupení tanečního souboru Bajdyš společně s tanečním souborem ZUŠ Třebíč. Od půl páté na pódiu bude řádit hudební skupina Pískomil se vrací a po krátké pauze v podvečer zahraje třebíčská skupina Like It.
V pátek 26. srpna třebíčská Energie pro kulturu pokračuje po třetí hodině odpoledním programem. V tento den si malí i velcí užijí vědeckou show mladých vědců z liberecké IQLandie, a to doslova na vlastní kůži. Pohádkové představení odehraje po šesté večerní divadlo Ampulka a po půl deváté nastoupí na pódium legendární Partička s dávkou svérázného humoru.

Akce je ale zajímavá především tím, že se na jednom pódiu potkávají začínající regionální a již zavedení umělci. Pro mnohé lokální interprety je to úplně nová zkušenost, zahrát si na velkém pódiu vedle velkých osobností. Oba dva dny se můžete také těšit z dobrého jídla a pití a na oranžovém kole ČEZ šlapat kilometry pro dobrou věc a podpořit tak ZUŠ Třebíč a Městské kulturní středisko Třebíč.