Z elektrárny

Energetici dnes snídali v pohodě s Pohodičkou

23. 11. 2023

Zaměstnanci terapeutické kavárny Pohodička Náměšť dnes brzy ráno přivezli do Dukovan zásobu čerstvě napečených koláčů a dalších sladkých dobrot. Nechyběla kvalitní káva, ani slané pochoutky. Tržba za 3 hodiny prodeje dosáhla částky 23 511 korun.

Kavárnu Pohodička znají v regionu, ale do oblíbeného místa kamenné kavárny v Náměšti nad Oslavou zajíždí často také milovníci dobré kávy z dalekých končin. Pohodička se svým týmem ale také vyjíždí do terénu, jako například dnes za energetiky do Dukovan s napečenými koláči a štrůdly, lahodnými cheesecake nebo klasickou škvarkovou pomazánkou a samozřejmě nechyběla kvalitní káva.

„Do elektrárny jezdíme pravidelně a rádi, dnes jsme ale část týmu kvůli nemoci museli zanechat doma v posteli,“ říká Marek Klement, zástupce ředitelky Domova bez zámku a vedoucí kavárny Pohodička. „Slíbené snídaně jsme ale zvládli připravit a jsme rádi, že odjíždíme zase s prázdnou, myšleno s prázdnými přepravkami, ale s plnou pokladnou,“ dodává s úsměvem Marek Klement.

Během několika hodin si přišlo na chutnou a kvalitní snídani téměř dvě stě zaměstnanců elektrárny. Někteří jen narychlo koupí snídani s sebou, jiní si ale na chvíli posedí s kolegy. „Je fajn se s kolegy setkat a zároveň přispět na dobrou věc,“ říká Šárka Horká z odboru řízení provozu, která má na starosti dokumentaci zařízení JE Dukovany.

"ČEZ dlouhodobě podporuje neziskové organizace v regionech, a to jak finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. Pravidelně organizuje charitativní sbírkové akce a také trhy chráněných dílen, při kterých organizace nabízí své výrobky," doplnil tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

 

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička www.domovbezzamku.cz/kavarnapohodicka. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu osoby s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se právě pro dnešní ráno stala charitativní snídaně v elektrárně Dukovany.

Fotogalerie