Z elektrárny

Energetici dnes snídali s Pohodičkou

30. 03. 2023

V elektrárně patří poslední čtvrtek v měsíci už tradičně charitativním snídaním. Do jaderky zajíždí pravidelně hned tři regionální neziskové organizace, které jsou schopny uspokojit poptávku energetiků. Dnes přijeli se svými produkty klienti a pracovníci terapeutické kavárny Pohodička v Náměšti nad Oslavou.

Kavárnu Pohodička znají v regionu, ale do oblíbeného místa kamenné kavárny v Náměšti nad Oslavou zajíždí často také milovníci dobré kávy z dalekých končin. Pohodička se svým týmem ale také vyjíždí do terénu, jako například dnes za energetiky do Dukovan s napečenými koláči a štrůdly, lahodnými cheesecake nebo klasickou škvarkovou pomazánkou a nesměla chybět kvalitní káva z pražírny Doubleshot.

„Do elektrárny jezdíme rádi, je to naše partnerská organizace, se kterou si vycházíme vzájemně vstříc. Nejedná se jen o pravidelné snídaně pro zaměstnance, ale také o přípravu občerstvení při jiných příležitostech,“ říká Marek Klement, zástupce ředitelky Domova bez zámku a vedoucí kavárny Pohodička. „Do příprav snídaní se zapojuje mnoho klientů, na místě pak obsluhují a tím se zdokonalují v běžných praktických činnostech. Co také nelze opomenout jsou finance, které jsou pro nás důležité. V Dukovanech je jistý odbyt našich výrobků za poměrně krátkou dobu,“ dodává Marek Klement. Tržba z prodeje snídaňových produktů se vyšplhala až na 22 534 korun.

Během několika hodin si přišlo na chutnou a kvalitní snídani téměř dvě stě zaměstnanců elektrárny. Na snídaně se těšíme, společně s kolegy si zpříjemníme ranní chvilku, při které řešíme pracovní záležitosti, při tom ale také upevňujeme důležité mezilidské vztahy,“ říká Marie Poláková, asistentka ředitele firmy ČEZ Energoservis. „Kromě kolegů ze svého pracoviště se přirozeně setkáme i s kolegy z ostatních firem a dukovanskými pracovníky,“ dodává Marie Poláková.          

"ČEZ dlouhodobě podporuje neziskové organizace v regionech, a to jak finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. Pravidelně organizuje charitativní sbírkové akce a také trhy chráněných dílen, při kterých organizace nabízí své výrobky. Před pár dny přivezli pracovníci a klienti neziskových organizací do elektrárny své výrobky v rámci tradičních velikonočních trhů," doplnil tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk. Na měsíc květen plánují energetici tzv. dobrovolnické dny pro podporu organizací ve svém okolí.

Fotogalerie