Z elektrárny

Elektrárna připravila noční odhalení v rámci speciálních zářijových exkurzí

21. 08. 2018

Po tři zářijové pátky od devíti večer do jedné ráno mohou zájemci o noční život v jaderné elektrárně navštívit střežený prostor této technické katedrály.

V rámci speciálních exkurzí se dozví nejenom jak čistě a tiše vyrábí elektřinu, ale také jí prozkoumat, a to netradičně v nočních hodinách. Během čtyř hodin se kromě Infocentra a trenažéru podívají návštěvníci také do strojovny a skladu s použitým palivem.

 

Oblíbené pěší „noční“ prohlídky elektrárna připravila na zářijové pátky 7. 9., 14. 9., 28. 9. Exkurze se konají v čase od 21:00 do 1:00 hodin a je nutné se na ně předem přihlásit. Celkový počet míst je omezen. Osoby starší 15 let zašlou svůj požadavek na termín a čas na mailovou adresu infocentrum.edu@cez.cz. V odpovědi se pak dozví, zda je možné jejich požadavku vyhovět. Pro vstup do střežených prostor elektrárny je nutné uvést své jméno a příjmení, datum narození, číslo platného občanského průkazu, státní příslušnost a název zaměstnavatele, případně školy. Účastníci těchto mimořádných exkurzí navštíví Infocentrum, výcvikový trenažér pro operátory, strojovnu parních turbín a sklad kontejnerů s použitým palivem. To vše za odborného výkladu průvodkyň. Podrobnosti jsou uvedeny na webových stránkách Infocentra www.cez.cz/dukovany a na facebookovém profilu Infocentrum EDU.

 

Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany u veřejnosti stále roste, elektrárna tak patří i v průběhu prázdnin k nejnavštěvovanějším místům regionu. Jen za prvních sedm měsíců letošního roku navštívilo Infocentrum elektrárny 19 011 návštěvníků, což je o 115 více než v loňském roce, který byl z pohledu návštěvnosti rekordní.

Fotogalerie