Z elektrárny

Elektrárna pojede i o Vánocích

23. 12. 2014

V jaderné elektrárně musí být provoz zabezpečen 24 hodin denně, 365 dní v roce, tedy i během vánočních svátků, kdy je většina lidí doma se svými rodinami.

To znamená, že Štědrý den stráví v práci přibližně 75 zaměstnanců na ranní a stejný počet na odpolední směně. „Od 22.12., kdy začne spouštění 4. bloku po plánované odstávce, na období vánočních svátků vycházejí zkouška PERIZ (zkoušet těsnosti hermetických boxů) a tlakové zkoušky primárního a sekundárního okruhu. To bude pro zaměstnance znamenat vysokou pracovní zátěž i v době svátků,“ říká František Prokop, vedoucí odboru provozu EDU. Vzhledem k probíhající závěrečné fázi odstávky se pracovní povinnosti činnosti více dotknou i dodavatelů. „Na Štědrý den ráno půjdou pracovníci úklidové firmy ATALIAN CZ s.r.o. provádět závěrečný úklid boxu po PERIZU.  Jedná se o mokrý úklid boxu, který se provádí pravidelně při GO před hermetizací. Bohužel, letos je termín stanoven na 24. 12., ale pracovníci jsou již s touto skutečností seznámeni a připraveni nastoupit,“ říká úklidový technik Zdeňka Šťastná.

Klidné Vánoce a vše nejlepší v novém roce přeje všem čtenářům Aktivní zóny, zaměstnancům elektrárny i obyvatelům regionu

redakce magazínu Aktivní zóna