Z regionu

Dukovanské stezky povedou letos do Rešic, nově pod taktovkou sdružení JARO pro Dukovany

28. 08. 2023

27. ročník turistického pochodu Dukovanské stezky startuje v sobotu 2. září od dukovanského Infocentra. Příznivci turistiky se mohou vydat podzimní slunečnou přírodou do okolí Jaderné elektrárny Dukovany.

Všechny trasy v délce 10, 14, 22 a 34 km vás letos zavedou poprvé do obce Rešice. A to není zdaleka jediná novinka.
Start je před Infocentrem elektrárny Dukovany od 8 do 11 hodin, kde malí i velcí pochodníci obdrží startovní průkaz a mapu s popisem trasy. Trasy vedou většinou po značených turistických stezkách a jsou směřovány do údolí řeky Jihlavy.

Do organizace pochodu se letos poprvé zapojila nová generace – JAderní ROdiče pro Dukovany. Většina původních organizátorů, členů oddílu vysokohorské turistiky TJ Spartak Třebíč a bývalých zaměstnanců elektrárny, už odešla na zasloužený odpočinek. Tradice ale zůstává. „Dukovanské stezky za sebou mají krásnou více než čtvrt století dlouhou historii. Samotná elektrárna má před sebou ještě nejméně stejně dlouhou dobu provozu. Proto chceme návštěvníkům, ale i obyvatelům regionu ukázat pestrost a rozmanitost zdejší přírody, která není provozem elektrárny nijak dotčena,“ říká Kateřina Kunešová, předsedkyně spolku JAderní ROdiče pro Dukovany, který je organizátorem pochodu.

Pro účastníky pochodu je zajištěna zdarma doprava z Třebíče. V cíli pochodu nebude chybět odměna za vytrvalost v podobě občerstvení. Doprovodný program připraví také partnerská obec Rešice. Více informací na stránkách sdružení Dukovanské stezky | JARO Pro Dukovany

 

Fotogalerie