Z elektrárny

Dukovanské okruhy obrazem

25. 04. 2012

V sobotu 21. dubna se sjeli závodníci téměř z celé Moravy na cyklistický závod Dukovanské okruhy 2012. Počasí jim přálo.

Tradičně nechyběly silné týmy ze Znojma, Brna a závodníci z Třebíčska a Břeclavska, ale tentokrát dorazili i závodníci až z Jeseníků a Beskyd.

Nejdříve závodníci absolvovali hromadný silniční závod na tradičních 21 km dlouhých okruzích dle kategorie o délce od 84 do 42 km. Druhou etapou byla časovka na 16 km.

Mladší a starší žáci startovaly  v ranním jednorázovém závodě na okruhu okolo samotné elektrárny.  Mladší žáci  absolvovali  7,5 km dlouhý okruhu, starší žáci tento okruh  jeli dvakrát.

Pro všechny ostatní kategorie tj. od kadetů po masters a samozřejmě dívky a ženy  připravili organizátoři celý etapový závod. Stejně jako vloni i letos byla zařazena kategorie Hobby, která byla určená pro závodníky všech věkových, kteří se pravidelně nezúčastňují závodů nebo jsou začátečníky a chtěli si závodění vyzkoušet. Novinkou bylo rozdělení kategorie masters na Masters I 40-59 let a Masters II 60 let a více.

Výsledky etapového závodu: http://dukovany.kcbrno.org/vysledky2012.pdf

Výsledky žákovského závodu: http://www.roadcycling.cz/doc/duko_2012_zaci.pdf