Z regionu

Dodavatelské společnosti JE Dukovany pomáhají v regionu

12. 11. 2018

Společnost ENERGO I. přispěla 10 000 Kč na vybavení speciální školy v Ivančicích.

Děkujeme firmě ENERGO I., jmenovitě panu Jaromíru Rejtharovi za finanční dar ve výši 10 000 Kč, který byl určen na nákup pomůcek a vybavení školy.

Jsme škola určená dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. Většina z nich má handicap promítající se do komunikace. Nedílnou součástí našeho vzdělávání je speciálně pedagogická péče, konkrétně logopedická. Celkově se jedná o hodiny tvrdé „práce“ před logopedickým zrcadlem než se podaří vyvodit správná hláska a dítě se celkově srozumitelně rozmluví. Aby to byly děti ochotné podstoupit, musí je logopedie bavit. Platí, že nejlepší učení je hrou a s maximální názorností.

Proto jsme využili velkorysého daru pana Rejthara a zakoupili do všech tříd mateřské a základní školy, kde se vzdělávají děti s diagnózou těžké vady řeči, krásné obrázkové logopedické deskové a karetní hry. Mohli jsme si dovolit kvalitní pevný materiál a dostatečný počet do každé třídy.

Zakoupené pomůcky budou našim dětem jistě dlouho sloužit a hlavně jim pomůžou zábavnou formou zvládnout jejich handicap.

 

PaedDr. Miroslava Křupalová

 

Mateřská škola, základní škola a dětský domov Ivančice, příspěvková organizace