(Ne)známé

Dobrá zpráva pro Třebíč – obchvat města bude

07. 10. 2014

V úterý 7. října se v Třebíči konala Regionální dopravní konference s hlavním tématem silnice I/23. Hlavním sdělením konference je pro město velmi pozitivní zpráva – obchvat Třebíče je možný.

Po změně některých parametrů kalkulačního vzorce modelu ekonomického hodnocení staveb má Třebíč naději na obchvat, je potřeba bojovat,“ prohlásil Pavel Borovička z Ředitelství silnic a dálnic.

Město tak bude v nejbližší době objednávat studii EIA, tedy posouzení vlivu na životní prostředí. „Je to další jasný krok, který nás posouvá blíž k realizaci obchvatu. Dopravní infrastruktura je pro rozvoj města a regionu zásadní. Pokud bude region a město Třebíč napojeno na kapacitní a bezpečnou komunikaci transevropské silniční sítě, budou se investoři o nás zajímat daleko intenzivněji než doposud,“ vysvětluje místostarosta Třebíče Pavel Pacal.

„Dosavadní kritika Třebíče za to, že když optimalizujeme průtah, tak nepočítáme s obchvatem, je lichá. Příkladem je Havlíčkův Brod, kde se nyní opravují křižovatky na průtahu a město má zároveň schválen investiční záměr na obchvat,“ popisuje Aleš Kratina, vedoucí odboru dopravy.

 

Partnerem konference byla Nadace ČEZ.

Fotogalerie