(Ne)známé

Do Třebíče přijede unikátní digitální dílna

03. 03. 2020

Na dva dny, 1. a 2. dubna zavítá do Třebíče unikátní mobilní digitální dílna FabLab Experience, kterou provozuje Vysoké učení technické v Brně.

Jedná se o návěs, který se po zaparkování promění v dílnu plnou moderních výrobních strojů  jako je laserová řezačka, modelovací frézka, řezací plotter a termolis, 3D tiskárny nebo elektronový mikroskop. Laboratoř pozvala do svého areálu Střední průmyslová škola s podporou města Třebíč. „Dopolední hodiny jsou vyhrazeny pro žáky a studenty třebíčských škol, odpoledne pak pro širokou veřejnost,“ zve ředitel průmyslové školy Zdeněk Borůvka.
Dopolední program pro školy, odpoledne pro veřejnost
„Cílem je podpořit zájem mladé generace o technické vzdělávání. Vidět na vlastní oči a vyzkoušet si moderní výrobní technologie v praxi je tou nejlepší inspirací,“ míní starosta Pavel Pacal, který dlouhodobě dává důraz na podporu technického vzdělávání na třebíčských školách. Organizaci návštěv základních škol v Třebíči má na starosti školský odbor. Jeden půl den je vyhrazený pro studenty průmyslovky a další půl den veřejnosti. Ta může laboratoř navštívit 2. dubna od 14 do 18 hod. Prohlídky jsou pro skupinu o maximálním počtu patnácti zájemců a začínají v každou celou hodinu.

Více informací naleznete na www.fablabexperience.cz.