Z elektrárny

Do Informačního centra ze severu Čech

03. 07. 2013

V odpoledních hodinách dorazilo do Informačního centra několik cyklistů, turistů a také rodin. Mezi nimi byli Procházkovi ze severu Čech.

Procházkovi byli několik dní na Šumavě a poté vyrazili přes Temelín do Dukovan. „Syn se zajímá o energetiku, takže jsme dnes prošli dvě informační centra jaderných elektráren. A musím říct, že v Dukovanech se nám opravdu hodně líbilo,“ pochválil Jan Procházka.

Procházkovi prozradili, že jsou velcí turisté. Z dvě stě padesáti rozhleden v České republice byli na sto padesáti. „Začali jsme v roce 2000 a od té doby nás to drží. Už se nám ale stalo, že jsme vyrazili na rozhlednu a pak jsme zjistili, že už jsme tam vlastně byli,“ popisují s úsměvem.

Martinovi se líbil mindballový zápas. Nejprve ho táta porazil, ale po několika kolech se Martinovi podařilo tátu překonat. A pak porazil i mámu. Průvodkyně dostali od Procházků pochvalu. „Opravdu se nám věnovali a všechno nám hezky vysvětlili, takže nebyl problém pochopit složitou věc jako je fungování jaderné elektrárny.“