Z elektrárny

Do elektrárny Dukovany přijeli prodávat snídaně klienti terapeutické kavárny Pohodička z Náměště

26. 10. 2018

Pracovníci Jaderné elektrárny Dukovany nakupují každý měsíc snídaně od regionálních neziskovek. Ob měsíc se střídají třebíčská Vrátka s kavárnou Pohodička z Náměště. Tržba z dnešního prodeje Pohodičky Náměšť činila více než 14 tisíc korun.

Dukovanští zaměstnanci každý poslední čtvrtek v měsíci snídají s dobrým pocitem, že tím pomáhají ostatním. Od loňského roku se v elektrárně pravidelně střídají dvě terapeutické kavárny, které jsou schopny pokrýt poptávku firemních zákazníků. S dobrou náladou dnes opět přijeli pracovníci a klienti kavárny Pohodička Náměšť nad Oslavou.

 

„Výjezdy do Dukovan se staly pro naši kavárnu již tradicí. Těšíme se na osobní kontakt s dukovanskými pracovníky v nestandartním „jaderném“ i jadrném prostředí, a samozřejmě máme radost z příjemného finančního výtěžku,“ říká spokojeně Marek Klement, vedoucí kavárny Pohodička Náměšť.

 

JE Dukovany dlouhodobě spolupracuje s neziskovými organizacemi ve svém okolí, podporuje je finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. I na letošní rok jsou naplánované charitativní sbírkové akce, například velikonoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Dalším prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohou jedenkrát v měsíci v ranních hodinách zakoupit lahůdky a teplé nápoje od chráněných pracovišť z regionu. Dnes nakupovali zaměstnanci ve výjezdní kavárně Pohodička domácí chléb, lahodnou kvalitní kávu, oblíbené cheesecaky, ale i české koláče.

 

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se právě pro dnešní ráno stala charitativní snídaně v elektrárně Dukovany.

Fotogalerie