Z regionu

"Co se má stát, stane se", říká v rozhovoru Anežka Binková z Hrotovic

05. 12. 2018

"Krásný text..." těmito slovy označil Jaro Slávik píseň Anežky Binkové - Kostky, když dozněly poslední tóny kytary, při jejím účinkování v talentové soutěži na televizi Prima.

Ačkoliv její soutěžní cesta skončila na prahu semifinále, začala být tato mladá zpěvačka a skladatelka v hledáčku hudebních fanoušků a produčních agentur mnohem víc, než kdy jindy. Na svém kontě má v současnosti necelou desítku vlastních skladeb, ve kterých se zrcadlí její pocity a životní příběhy. Přinášíme vám krátkou zpověď této mladé dívky z Hrotovic. 

Anežko, mohla byste se nám v krátkosti představit?

Jsem prostě mladá holka, která dělá to, co jí baví, miluje muziku, a píše a hraje svoje písničky.

Spousta z nás Vás viděla v oblíbené pěvecké soutěži Česko Slovensko má talent? Jak jste se do soutěže dostala a jaké z ní máte zážitky?

 Do soutěže mě přihlásil můj přítel Jarko. Byl to tedy jeho nápad. V soutěži jsem měla možnost být na kameře, dělat rozhovory, natáčet propagace.. jednoduše jsem si vyzkoušela to, co obnáší mediální pozornost. Soutěž mi vzala část soukromí, ale s tím jsem do toho šla.

Co plánujete v nejbližší budoucnosti?

Pracovat na mých písničkách, dodělat aranže, třeba i napsat nějaké nové singly. Chci co nejvíce koncertovat, dostat se k lidem blíž a přála bych si, aby je moje muzika bavila. Časem chci vytvořit projekt pro lidi, kteří také trpí Alopecií. Ale k tomu určitě prozradím víc až později.

Co Vás kromě zpívání a psaní textů baví?

Ráda vařím, peču, zkouším nové věci. Kromě toho mě baví poznávat nové lidi. Zkrátka ráda vymýšlím, nesnáším se nudit, proto se pořád někde toulám.

Vaše nejoblíbenější jídlo / knížka / film /člověk /citát – životní heslo?

Jsem doopravdy neskutečná milovnice těstovin. Kdybych si měla vybrat jídlo, které bude mé poslední, rozhodně to budou těstoviny. Moje oblíbená knížka je Malý princ, já sama často přemýšlím nad lidskými vztahy, proto zrovna tato kniha. Mám ráda komedie, romantiku, ale i horory. Každopádně nejoblíbenější film je jednoznačně komedie Norbit. Samozřejmě pokud neberu v potaz rodinu, přítele a přátelé.. potom je to Ali Amiri - to je můj oblíbený člověk, je to taková moje spřízněná duše. Když jsem Aliho poznala, hned jsem věděla, že tohoto člověka ve svém životě potřebuji. Co se má stát, stane se. Žij a nech žít. Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

Jak strávíte Vánoce, závěr roku?

Na Vánoce budu doma s rodinou, kočkou a psem. Už od rána budeme baštit chlebíčky a dohadovat se o tom, na kterou pohádku budeme koukat. Po Vánocích podnikneme nějaký výlet a  Nový rok budeme oslavovat na Slovensku s přítelem a kamarády.

Přání do roku 2019?

Přeji si, aby moji nejbližší byli šťastní a zdraví. Aby vše klapalo tak, jak má. A toto vlastně přeji úplně všem.  

Fotogalerie