Z elektrárny

Charitativní Oranžová kola vyjela neziskovkám přes tři miliony korun

14. 12. 2018

Na třicítce festivalů, sportovních a společenských akcí pomohlo 9 263 minutových jízd na trenažerech více jak padesátce neziskových projektů částkou přes tři miliony korun.

Z toho na Vysočinu a jižní Moravu putovalo více než 700 tisíc. Oranžová kola Nadace ČEZ se pro dobrou věc roztáčejí už 14 let a pomáhat s nimi bude možné i v příštím roce. První letošní akcí bude ČEZ Jizerská 50.

Od zimní, lyžařské sezóny až do podzimu navštěvuje Nadace ČEZ s charitativním projektem Oranžová kola různé kulturní, společenské a sportovní akce a formou minutové jízdy na speciálně upravených kolech a sportovních trenažérech zapojuje veřejnost do pomoci potřebným. Energie jednotlivců vložená do více jak 4 600 duelů letos pomohla 54 neziskovým organizacím a vynesla celkem 3 068 651 korun.

 „Stovky lidí, kteří na větších i menších akcích v průběhu roku nasedali na naše charitativní kola, aby minutou pohybu, kterou Nadace ČEZ převede na finanční podporu, přispěli na dobrou věc, jsou pro nás důkazem, že aktivity Nadace ČEZ dávají lidem smysl a navíc je i baví. A spolu s podpořenými organizacemi děkuji každému, kdo se letos s chutí do charitativního šlapání zapojil,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Mobilní stánek a Energy zóny s charitativními koly se letos objevily na třicítce akcí. Ke stálicím na mapě Oranžových kol na Vysočině jistě patří například oblíbený letní multižánrový festival Vysočinafest Jihlava, náměšťské Folkové prázdniny nebo velmi oblíbený běžecký závod u Brněnské přehrady Vokolo Priglu. Letos se nově zapojilo Oranžové kolo do pomoci na charitativním běhu „městem lásek“ a také při velkolepých oslavách 100 let republiky na brněnském výstavišti.

Zimním sportovním akcím slouží běžkařský trenažér s virtuální realitou, simulující styl jízdy soupaž na běžkách. Vyzkoušet si ho a zároveň podpořit pohybem dobrou věc bude možné při ČEZ Jizerské 50 v Bedřichově o druhém únorovém víkendu.

Fotogalerie