Z regionu

Běh městem Hrotovice

26. 09. 2019

V sobotu 21. 9. 2019, za velmi příjemného počasí, se amatérští běžci zúčastnili VI. ročníku běžeckého závodu ulicemi města Hrotovice.

Tato akce byla pořádána na podporu sportování široké veřejnosti. Pro zájemce byly připraveny dětské běhy pro děti od 3 let, běh pro širokou veřejnost na 2,5 km a hlavní 10 km trať. Běhu se zúčastnilo celkem 153 běžců, přičemž nejstaršímu účastníkovi bylo sedmdesát osm let. Výsledkovou listinu najdete na www.behhrotovice.cz. Město Hrotovice opět podpořilo dobrovolným účastnickým příspěvkem projekt Na kole dětem, jehož zakladatelem a duší je JOSEF ZIMOVČÁK desetinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole. Tento projekt vznikl na podporu onkologicky nemocných dětí. V rámci celodenní akce probíhal také doprovodný program, který nabízel občerstvení, soutěže pro děti na téma třídění odpadů a taneční vystoupení mažoretek ze ZŠ Hrotovice. Město tímto děkuje všem dobrovolníkům, kteří pomáhali zajistit zdárný průběh akce. V neposlední řadě patří naše velké poděkování partnerům akce, kterými byla SKUPINA ČEZ a SPORT V HOTEL Hrotovice.

Běh městem není závodem vysoce trénovaných sportovců, ale společenskou událostí v duchu zdravého způsobu života, kterého se může účastnit kdokoliv. Takže vás zveme na příští ročník mottem našeho běhu:

 POJĎME SI VŠICHNI ZABĚHAT !

 

Mgr. Hana Škodová

starostka města