Z elektrárny

Adventní setkání na zámku ve Valči

09. 12. 2013

V pondělí 2. prosince se od 16. hodiny začala postupně plnit pivnice valečského zámku. U teplého punče se sešli zástupci státní správy, samosprávy a zástupci regionálních organizací s vedením ČEZ, JE Dukovany.

Adventně slavnostní atmosféru doplňoval společenský oděv všech přítomných. Před půl pátou se všichni vydali průvodem do valečské tmy – mířili do kostela Povýšení sv. Kříže na koncert Czech Ensamble Baroque Quintet pod vedením Terezy Válkové. Ředitel divize výroba Skupiny ČEZ pan Ladislav Štěpánek poděkoval všem za spolupráci v téměř uplynulém roce 2013 a také vyzdvihl důležitost adventu. K jeho slovům se přidal také ředitel elektrárny Dukovany Jaroslav Jakub i farář Petr Holý. Také oni mluvili o vzájemně dobře nastavené spolupráci a významnosti adventní doby. Po koncertě se průvod přesunul zpět do zámku. Nádvoří bylo osvětleno loučemi a hosté byli svědky setkání dvou velmožů a krátkého šermířského souboje. Vše dopadlo dobře a hosté byli pozváni do tepla zámku na občerstvení. Večer se nesl v duchu bilancování i plánů na příští rok, v duchu vzájemného souznění vedení ČEZ a zástupců okolních obcí a organizací.

A nezapomnělo se ani na tradiční benefici. V letošním roce mohli hosté podpořit tvořivou dílnu Základní školy Valeč, která prodávala výrobky z keramiky a sdružení Míša a Míša z Třebíče, který se stará o hendikepované osoby a také prodávali své výrobky.