Z regionu

Adventní koncert třebíčské nemocnice

09. 12. 2023

Ve čtvrtek 7. prosince uspořádala Nemocnice Třebíč v divadle Pasáž adventní koncert pro partnery a zaměstnance. Při této příležitost předali dárci do rukou ředitelky Evy Tomášové symbolické šeky s částkami, za které nemocnice pořídila obnovu vybavení. O příjemný večer se postarala cimbálová kapela Grajcar.

Částkou 650 000 přispěla Nadace ČEZ na pořízení holmiového laseru pro urologii. Díky této metodě jsou zákroky méně invazivní, sníží se délka hospitalizace a pacient se rychleji uzdraví. Rovných milion korun darovalo nemocnici město Třebíč. Šek předal starosta Pavel Pacal. Město Třebíč patří k tradičním donátorům nemocnice. Tyto peníze použila nemocnice na pořízení zmíněného laseru pro urologii. Dosud byla třebíčská nemocnice posledním pracovištěm na Vysočině, které nemělo toto zařízení k dispozici a situaci řešilo finančně náročnými pronájmy. Stejně jako vloni, tak i letos přišel předat šek na 130 000 korun předseda zemědělského družstva Hrotovice a společnosti Kooperace Hrotovice Bohumír Hutař. Peníze přispěly na pořízení dorozumívacího systému mezi pacientem a sestrou na oddělení kožním, infekčním a plicním. A na tuto technologii byly určené i peníze z firmy TTS Energo, která darovala sto tisíc korun a částku ve stejné výši také poslala firma Mann Hummel a Mann Hummel Service.

Jaký byl rok 2023 v třebíčské nemocnici?
Velkou výzvou v současné době je kybernetická bezpečnost. Nemocnice se této oblasti intenzivně věnovala – došlo k zabezpečení sítí, k výměnám a aktualizaci hardwareu a softwaru, k proškolení personálu a ke spoustě dalších činností, které sice nejsou vidět, ale o to více jsou důležité pro zabezpečení chodu nemocnice. Na podzim odstartovala stavba parkovacího domu v areálu nemocnice. Letos se začala budovat nová kanalizace pro nemocnici v parku Lísčí. Obnova zdravotnické techniky a přístrojového vybavení se podařila zafinancovat z evropských peněz. Jednalo se celkem 150 milionů korun.
Zdravotníci připravili několik preventivních akcí pro veřejnost – Den hygieny rukou, Den melanomu, nácvik první pomoci a také Den otevřených dveří a prevence pro širokou veřejnost.