(Ne)známé

ČEZ chystá Letní univerzitu 2015

14. 04. 2015

Studentům technických vysokých škol s vážným zájmem o jadernou energetiku nabízí Skupina ČEZ i letos možnost zúčastnit se dvoutýdenního odborného programu s názvem Letní univerzita v jaderných elektrárnách Dukovany a Temelín.

Letní univerzita je odborná stáž pro studenty technických vysokých škol, kteří se zajímají o jadernou energetiku. Během dvou týdnů mají účastníci možnost se podrobně seznámit s fungováním Jaderné elektrárny Dukovany nebo Temelín.

Na programu jsou přednášky zaměstnanců elektrárny i externích odborníků. Na teorii navazuje několik exkurzí do areálu elektrárny a prohlídka jednotlivých zařízení. Cílem stáže je tedy nejen umožnit praxi v provozu, ale také nabídnout možnost budoucí spolupráce se společností ČEZ nebo získání stipendia.

Přihlašování je možné přes webové stránky do konce dubna www.kdejinde.cz

 

Hodnocení stáže samotnými účastníky:

Luděk Smola, student VUT FEKT:

Stáž určitě splnila moje očekávání a vše co jsem si předsevzal a co jsem si od ní sliboval, se mi splnilo. Celým programem jsem byl velice mile překvapen. Byl totiž velice příjemný a uvolněný. Zároveň mě však potěšilo, že přednášky, od kterých jsem původně nic nečekal, mne nakonec velice zaujaly i poučily. Mluvím například o personalistice či psychodiagnostice. Člověk se i během nich dozví mnoho věcí, které může v životě i v praxi využít.

Jana Šumpelová z Jaroměřic nad Rokytnou:

Letní univerzita se mi moc líbila. Povědomí jsem o ní měla už dlouho a chtěla jsem se podívat do míst, kam se jen tak někdo nedostane. Zajímaly mne hlavně složitější přednášky jako například reaktorová fyzika. Myslím si totiž, že když si člověk něco přečte sám, neřekne mu to ani zdaleka tolik, jako když to slyší na vlastní uši.

Fotogalerie